alexa  Menu
universite siralamasi

Amerikada top 50 bilgisayar bilimleri ve mühendislik okulları 2015

  16.08.2015 ,   yorum yapılmadı ,   3.562 kez okundu.

Yurtdışında üniversite okumak isteyenler için çok güzel bir araştırma yapmışlar. Bilgisayar bilimleri ve mühendislik okulları ile ilgili bir araştırma. Araştırmayı yapan Business Insider sitesidir. 400`ün üzerinde okuyucusu ile yaptığı anket sonucunda oluşan top 50 listesi olduğunu da vurgulamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Listede üniversite adları, üniversitenin yerleştiği bölge, ve SAT sınav sonucu ortalaması yer almaktadır. Yurtdışında üniversiteye SAT sınavı sonucunda kabul edilirsiniz. Diğer sınavlar da olabilir tabiki ama genelde SAT sınavı birçok üniversite tarafından kabul edilmektedir.

Üniversite sıralaması sürekli merak edilen bir konudur ve yurtdışında okumak isteyenler genelde karar vermekte zorlanır. O yüzden şunu da araştırmayı yapan sitenin şöyle bir not düştüğünü de söylemek istiyorum. Özetle deniyor ki, sıralanan top 50 üniversiteden diploma elde eden mezunlar elit şirketlerde (Google, Apple, Raytheon, Facebook, and Lockheed Martin.) çalışıyor. Tabi bu şu demek değil, buradan mezun ol hoop Facebook`tasın. Elbette öyle birşey mümkün değil 🙂 Fakat eğer yetenek, bilgi, beceri varsa neden olmasın?

amerikada bilgisayar bilimleri ve muhendislik okullari

Üniversite listelemesi dışında, tüm üniversiteler ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz Businness Insider sitesi bu konuda da bir çalışma yapmış. Buradan 50 üniversite hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

 

Yorum yapın..

isim yerine gerçek isim ve soyisim yazılmadan yapılan yorumlar kesinlikle onaylanmıyor bilginiz olsun.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


%d blogcu bunu beğendi: