alexa  Menu
Instagram Hesap Silme

  04.01.2016 ,   1 yorum ,   1.429 kez okundu.

Sosyal paylaşım ağlarını kullananlar instagramın ne olduğunu biliyorlardır mutlaka. Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse instagram ücretsiz fotoğraf ve video paylaşımları yapabileceğiniz bir sosyal paylaşım ağıdır. 2012 senesinde Facebook tarafından 1 milyar dolara alındıktan sonra uygulamaya birçok yenilikler eklenmiştir.

Tabi günümüzde sosyal paylaşım ağlarını kullananlar hayli fazla, fakat bazı durumlarda bu ağlardaki hesapları kapatmak isteyenler, kalıcı olarak hesablarını silmek isteyenler de olmuyor değil.


Instagram hesabımı nasıl silerim?

Peki instagram üzerinden açmış olduğunuz hesabınızı nasıl silebilirsiniz? Bu tarz ağlarda hesap dondurma, hesap silme işlemleri mevcut ama kullanıcılar tarafından çoğu zaman nereden, nasıl silineceği bilinmiyor. Ya da bu tarz şirketler silme işlemini biraz zorlaştırmak için bu bölümlere ulaşmayı bilerek zorlaştırmış durumdalar. Tabi bu da anlaşılmayacak bir adım değil 🙂

Bu işlemi biraz daha kolaylaştırmak istedim. Aşağıdaki linke tıklayarak instagram hesap silme işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz:

link : https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Linke tıkladıktan sonra eğer kullanıcı girişi yapmadıysanız karşınıza kullanıcı girişi sayfası çıkacaktır.

instagram kullanıcı girişi sayfası

Kullanıcı adını ve şifrenizi girdikten sonra aşağıdaki sayfa ile karşılaşacaksınız:

instagram hesap silme işlemi

Burada hesabınızı neden sildiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Bazı sebepler listede belirtilmiş örneğin çok fazla reklam var, ikinci hesabım olduğu için, izleyebileceğim kişi yok falan gibi. Eğer silme nedeniniz farklı ise diğer seçeneğinizi seçip aşağıdaki kutuya şifrenizi yeniden girerek kalıcı olarak sil düğmesine tıklayabilirsiniz. Karşınıza emin olup olmadığınız konusunda bir uyarı çıkacaktır eminseniz tamam diyerek devam edebilirsiniz. Bu işlemden sonra hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacaktır.

Unutmamanız gereken birkaç not: hesabınızı silmek için giriş yapmanız gerekir, hesabınızı sildikten sonra veriler kalıcı olarak silinir ve geri getirilemez, artık eski kullanıcı adınızla yeni hesap açamazsınız.

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...

1 yorum yapılmış
  1. fixplant

    bende ne zamandır yapmayı düşünüyodum çok teşekkür ederim.

    06.01.2016, 14:31:00

Yorum yapın..

Güvenlik kodu *