Bu dersimizde yine hover özelliğini anlatmaya çalıştım. Fakat burada biraz daha farklı bir özellik daha kullandım. Peki nedir bu farklı özellik?
Dinamik menü oluştururken hover özelliğini kullanarak farenin menü hücreleri üzerine geldiğinde biçimleri (kenarlıkları, yazı büyüklüğünü, yazı rengini vs.) değiştiğini görmüştük.
Aslında yine aynı şekilde bunları resimlere uygulayabiliriz. Örneğin resmin kenarlığını değiştirebiliriz. Fare resmin üzerine geldiğinde ilk olarak akla sadece resmin kenarlığını değiştirmek gelir zaten. Fakat Filtreler uygulayarak resmi siyah beyaz yapabilir veya resmi ters çevirebiliriz. Birçok başka özellik de uygulayabiliriz.
Bu derste dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri de sitede tüm resimlerin aynı biçimde olmasını istiyorsanız kullanacağınız CSS kodu tag (etiket) olmalı. Yani Kendiniz bir class oluşturmayacaksınız (ya da ID). Varolan etiketlerden img etiketini seçeceksiniz. Buyurun detaylı bilgi için videoyu izleyin.
NOT: Videoda söylemeyi unutmuşum. Bu özellik bildiğim kadarıyla şuan için sadece Internet Explorer`da çalışıyor.
13. Ders – Resimlere Filtre Uygulama from Anar Samadov on Vimeo.
Yanıtla
üçkol
slm Anar hocam sizden bir ricam olacak elinizde olan afiş tasarım örneklerininden psd olarak paylaşabilcekleriniz var ise bana gönderme imkanınız var mı acaba .
rapid aracılığıyla filan.
iyi çalışmalar kolay gelsin
13.04.2010, 23:54:57