Bootstrap kullanıyorsanız muhakkak paylaşacağım eklentiler hoşunuza gidecektir diye düşünüyorum. Bootstrap çok kullanışlı, işinizi kolaylaştıran bir css framework`tür. Zira bu konuda birçok paylaşımım mevcut blogda. Arama bölümünden aratarak eski paylaşımlara ulaşabilirsiniz.
Fakat bazen projenizin durumuna göre Bootstrap yeterli olmayabiliyor.Bu durumda yapmanız gereken ilaveten kodlar yazmak ve istediğiniz sonuca varmaktır. Ama paylaşacağım eklentiler bir nebze işinizi kolaylaştıracaktır eminim. Gelelim teker teker eklentilerimizi tanıtmaya (Buarada eklentilerin kurulumu ile ilgili birşey paylaşmayacağım bu yazımda. Eğer sıkıntı olursa mail veya yorum kısmında istediğiniz eklentinin kurulumunu video ile anlatmamı isteyebilirsiniz.):
1. Jasny Bootstrap
Bu eklenti 2 farklı componenti ilave ediyor. Bunlar off-canvas menü ve sayfanın üstünde sabit duran uyarı componentleridir.
2. Yamm
Yamm Bootstrap için yazılmış mega menü eklentisidir. Tabi bootstrapın kendine has menüsü var fakat mega menü özelliği olmadığı için projenizde ihtiyac duyduğunuz taktirde Yamm kullanabilirsiniz. Ben beğendim fena değil.
3. Bootstrap Sidebar
Bu eklenti yine off-canvas menü özelliği için yazılmış. Masaüstü görünümde ve mobil görünümlerde kullanılmak üzere iki özelliğe sahip off-canvas menü kullanmak isteyenler için güzel bir çözüm.
4. jqBootstrapValidation
Projenizde form kullanıyorsanız girilen değerleri kontrol etmeniz gerekir genelde. Bu durumda javascript yazmanız gerekir veya kullandığınız programlama dilinde kontrollerinizi yaparsınız. Fakat kullanıcı anında bilgilendirilmek ister form çalıştıktan sonra hata olduğunu göstermek kullanıcıyı sıkar. O nedenle javascriptle bunu gerçekleştirmeniz daha doğru bir seçim olabilir. (Tavsiyem güvenlik için siz her ikisini yapın). jqBoostrapValidation bu işlem için yazılmış bir eklentidir.
5. Bootstrap Maxlength
Bu eklenti de çok beğendiklerimden bir tanesi. Birkaç projemde gerekmişti ama yeni karşıma çıktı. Örneğin twitter gibi 140 karakterden oluşan inputlar oluşturmanız gerekiyorsa veya buna benzer karakter kısıtlaması yapmanız gereken durumlar varsa bu eklentiyi kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz.
6. Color Palette for Bootstrap
Projenizde renklerin kullanıcı tarafından belirlenmesi gerekiyorsa yani kullanıcı için renk paleti göstermeniz gerekiyorsa bu eklentiyi veya Bootstrap Colorpicker eklentisini kullanabilirsiniz. Color palette eklentisi belirli renkleri seçmek için kullanılıyor fakat Colorpicker sunduğu renk paleti ile kullanıcı istediği rengi elde edebiliyor. Seçim size kalmış yani.
Eğer select etiketleri ile kullandığınız kodlar varsa ve güzel görünmesini istiyorsanız Bootstrap eklentisini kullanabilirsiniz.
8. X-editable
Bu eklenti benim şahsen çok hoşuma gitti. Henüz hiç kullanmadım ama ilk fırsatta deneyeceğim. Satır içinde alanların değiştirilebilmesi özelliği. Aslında iki seçenek var Popover ve satır içi değiştirme özelliği. Aşağıdaki fotoğraf tam olarak durumu açıklıyor sanırım:
İki tarih arasındaki aralığı seçtirmek istiyorsanız, genel olarak tarihlerle çalışıyorsanız ve bunu kullanıcı tarafından almanız gerekiyorsa yani kullanıcının iki tarih aralığını seçmesi gerekiyorsa bu eklentiyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Yanıtla
Yakup TAŞLIBEYAZ
Gayet Güzel Bir Paylaşım Teşekkürler…
11.02.2017, 16:26:47