alexa  Menu

Kuşadası – sonunda tatil yapabildik

  02.08.2019 ,   yorum yapılmadı ,   1.880 kez okundu.

4-5 senedir çalışmama rağmen, sürekli iş yeri değiştirdiğim için ve bu durum hep yaza denk geldiği için doğru dürüst bir tatil yapamadım. Bu sene şeytanın bacağını kırdık ve güzel deneyimlerim oldu. Muhtemelen Türkiyeden okuyanlar bunları zaten yapmıştır ama bir blog anısı kalsın şurada diyorum.

Daha önce öğrenciliğim döneminde izmir dışına çok çıktım, kuşadasına da gittim tabi ama sadece gezme amaçlıydı hep. Bu sene 4 iş arkadaşımla beraber bir haftalık bir tatil yapalım diyerek  İzmir çeşme, Muğla Fethiye ve en son Aydın kuşadası olmak üzere biraz bakındık. Hem fiyat hem de kalacağımız yer açısından değerlendirme yaptığımızda sonuç olarak Kuşadasına gitmeye karar verdik. Pişman da değiliz açıkcası.

Yapmak istediğimiz tatil genel olarak dinlenmekti aslında. Sürekli bilgisayar başında olan birileri olarak, bilgisayardan uzak kalmak bile tatil sayılırken, isteğimiz temiz, geniş ve mümkünse havuzu olan bir evdir. Tabi bunun için seçimimiz de tatil beldelerinden biri olması gerekiyordu ki, arasıra çıkıp denize,  sahile falan gidebilelim.

Sonuç olarak Airbnb üzerinden birkaç ev baktık. Beğendiğimiz havuzlu birkaç ev bulduk ama bulduğumuz fiyat ile rezervasyon yapmak istediğimiz zaman airbnb üzerinden teklif edilen fiyatlar farklı oluyordu genelde. Sonunda bir ev bulduk beğendik ve fiyatta da anlaştık.

İzmir

Daha çok yurtdışından gelenlere hitab edebilmek adına öncelikle Kuşadasına nasıl gittiğimizden bahsedeyim. Kuşadası bildiğiniz gibi Aydına bağlı. Azerbaycandan uçuşlar İstanbul, Ankara ve İzmire olduğundan ve Kuşadasına en yakın yer İzmir olduğundan biz bu güzergahı seçtik. İzmir Adnan Menderes Havalimanından Kuşadasına Havaş servisleri kalkıyor. Kişi başı fiyatı 32 TL. Aynı şekilde Kuşadası otogarından İzmire yine Havaş servisleri ile dönebilirsiniz tabi eğer direk havalimanına gidecekseniz. Yok eğer İzmire gidecekseniz o zaman otobüs firmaları ile gidebilirsiniz. Otobüs firmalarında fiyat 17 TL-25 TL arasında değişiyor.

Kuşadası

Kuşadasına gidince tanışıp memnun kaldığımız, çok beğendiğimiz evi şuradan inceleyebilir ve dilerseniz kuşadasında gittiğinizde kiralayabilirsiniz, inanın çok memnun kalacaksınız. Ev sahibi Kazım bey ve ailesi çok sıcak insanlar. Hatta bize sarma, çiğ köfte getirmişlerdi. Çok sağolsunlar gerçekten. Evi beğendiğimiz özelliklerini söyleyeyim isterseniz. Bir kere evin konumu çok iyi, araba kiralarsanız tadından yenmez, biz heryere dolmuşla gittik o bile çok iyiydi. Sadece dolmuşla biraz pahalıya patlıyor sanırım. Şöyle söyleyeyim evin bulunduğu konumdan otogara 2-3 dk, şehir merkezine 7-8 dk, Kuşadası AVM -ye 10-12 dk mesafede. Ev kadınlar plajı mahallesinde ve kadınlar plajına çok yakın. Buarada adı kadınlar plajı ama herkese açık )).  Dolmuş fiyatları mesafeye göre değişiyor. Ortalam 3-4 tl civarında.

Fakat tavsiyem biraz uzak da olsa Sevgi plajına gitmeniz yönünde. Aşağıda paylaşacağım fotoğraf ve videolardan da göreceğiniz üzere sevgi plajı çok temiz ve fazla kalabalık olmuyor. Sahilde güneşlenip denize girebilir ve hemen arkanızdaki ağaçlık bölgede mangalınızı yakıp veya salıncak kurup dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Ücret olarak herhangi bir ödeme yapmanıza da gerek yok. Ücretli plajlar var ama sevgi plajı tamamen ücretsiz.

sevgi plajı kuşadası

Bunun dışında sitede 3 apartman var ve 1 adet ortak havuz mevcut. Aslında biz sadece bize özel bir havuz olacak şekilde ev arıyorduk ama bulamadık. Sezon dışında belki bulunabilirdi ama tatil sezonu nedeniyle bulmak biraz zordu. Fakat 1 hafta boyunca havuzda sadece biz vardık diyebilirim 🙂 Hiç kalabalık değildi bizim dışımızda 2-3 kişi oluyordu. Kısacası özellikle aileler için harika bir seçenek.

havuzhavuz

Sonunda EFES-e de gittim

Ev kısmı bu şekilde.  Bunun dışında öğrencilik dönemim boyunca 5 sene izmirde olmama rağmen hiç Efes-e gitmemiştim. Bu sene bu eksikliği de tamamladık. Fakat bence yazın Efes-e gitmeyin 🙂 Harika bir yer belki ama yazın çok sıcak. Gölgelik falan var ama güneşin altında kavrularak gezmek oldukca zor. Bir de rehbersiz gitmeyin. Yoksa sadece güzel manzara ve eski taşlar görmüş olursunuz başka birşey değil 🙂 Fiyat konusuna gelince Kuşadası otogardan Selçuk yönüne giden dolmuşlar var kişi başı 7 tl. Fakat bu otobüsler Efes yolu üzerinden geçip Selçuk otogarına gider. İsterseniz Efes yolu üzerinde inip 300 metre yürüyebiliriniz. Ama yaya yolu yok. Normal araba yolunun kenarından yürümeniz gerekecek. Ya da Selçuk otogarında inip başka bir dolmuşla kişi başı 4.5 TL-ye direk Efes-e gidebilirsiniz.

Efes antik kentine giriş ise ücretli. Ben tabi yabancı uyruklular için olanını söyleyeceğim. Yabancı uyrukluysanız ve sadece Efesi gezecekseniz kişi başı 72 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Efes antik kenti dahilinde Yamaç evler için ise ilave bir ücret var. 15-30 TLaralığında bir ücret. Biz girmediğimiz için emin değilim. Sadece Efesi gezecekseniz müzekart almanız gerek yok. Ama Türkiyede birçok tarihi yerleri gezecekseniz müzekart almanız mantıklı olabilir. Burada da şöyle bir durum var eğer Türkiyede ikamet etmiyorsanız müzekart da alamıyorsunuz. Son bir not. Efes antik kent alanına giriş yaptıysanız yani türnikeleri geçtiyseniz oradan birşey almaya kalkmayın. Ya önceden dışarıdan alın, ya da çıkışta. Çünkü 3 TL-lik colayı 15 TL -ye, 5 TL -lik bir hediye alacaksanız ona da 15-20 TL harcamnız gerekecek.

Midye yedim

Yine İzmirde 5 senem geçmesine rağmen ve midye dolmanın vatanı İzmir olmasına rağmen hiç yiyemedim. Sürekli bir önyargım vardı. Yiyemem diyordum. Azerbaycandayken kaç kez İzmire gittiğimde mutlaka midye yiyeceğim dedim ama olmadı. Kuşadasında yemek varmış kaderde :). Midye dolmanın de tadına baktım. Aslında tam beklediğim tat değildi. İlk tadışta birşey de anlamadım zaten. Dışarıda yemek de istemedim aslında. 10 tane falan aldım sanırım evde yer tadına bakarım belki beğenmem ne olur ne olmaz diye. Ama midyeci sağolsun hiç yemediğimi söyleyince tadına bakmadan da bırakmadı 🙂 İlk öyle ayaküstü bir tattım ama dediğim gibi fazla birşey anlamadım. Daha sonra evde tattım ve beğendim :). 4 arkadaştık sadece ben yedim buarada 🙂

Muhtemelen bazı fiyatları merak ediyorsunuzdur. Kuşadasında bir kişilik kahvaltı seti 20 TL civarında. Bizim kaldığımız site yakınında (yaklaşık 4 dk yürüme mesafesinde) Karafırın isminde bir fırın & cafe vardı. Kahvaltı seti gayet güzel ve doyumluydu. Tüm ürünler de tazeydi, tavsiye ederim. Bunun dışında sahilde balık yiyecekseniz fiyatlar 25 TL den başlıyor. Mesela bir çipura 30-45 tl. Fakat burada bazı restoranlar %10 garson ücreti alıyor. Maraş dondurması 5-10 TL civarında. Turşu suyu içecekseniz 🙂 5 TL. Midye yiyecekseniz 0.5 kuruş – 2 TL civarında. Sahilde veya çarşıda ayaküstü limonata içseniz 5 tl restoranlarda kavanoz limonata içseniz 15-20 TL civarında. Çorbalar yaklaşık 12 TL den başlıyor. Aklıma gelenler bunlar açıkcası.

Başka gezecek yerler var tabiki, mesela Güvercin adası, Güvercin adası yakınında tekne turları var, Zeus mağarası, şehir merkezinde Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı ve s. Bunun dışında kuşadasına giderseniz mutlaka scuba diving (donanımlı dalış) yapın. Yani denize bir dalın :), denizin güzelliklerini 6-7 metre derinlikte bir görün derim. Ben ilk kez dalış yaptığım için deneme dalışı yaptım. Zaten serfitikanız yoksa deneme dalışı yapabiliyorsunuz.  Deneme dalışında 6-7 metre derinliğe kadar iniliyor. Diğerlerinde daha derin alanlara inmek mümkün tabi. Bununla ilgili ayrıca bir yazı paylaşacağım. Takipte kalın 🙂

Yorum yapın..

isim yerine gerçek isim ve soyisim yazılmadan yapılan yorumlar kesinlikle onaylanmıyor bilginiz olsun.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


%d blogcu bunu beğendi: