alexa  Menu

2019 ile ilgili kısa özet

  30.12.2019 ,   yorum yapılmadı ,   1.590 kez okundu.

Sonunda yılın özetini yazdığım paylaşımı zamanında yazabildim. Her sene kendim için bu tarihlerde bloğuma bir not düşmek amacıyla yazıyorum. Daha önceki yazıları arşivden okuyabilirsiniz. Ama her sene çok geç yazabiliyorum bu yazıyı. Geçen sene kendim için bazı hedeflerim vardı. Kitap okuyacaktım, film izleyecektim, blogda daha fazla paylaşımda bulunacaktım, kısacası biraz daha kendimi geliştirecektim.

Peki sonuç ne oldu? Öğrenciyken, okuldayken ve s hep duyarız, şimdi ne yaparsan yaparsın çalışmaya başladığında zamanın olmayacak gibi. Çok klişe biliyorum ama gerçekten öyle. Fakat bu herkes için geçerli değil. Çünkü bazı insanlar gerçekten hayranım onlara ama beceriyorlar bunu. Hem çalışıp hem düzenli şekilde gelişimlerine hatta herşeye zaman bulabiliyorlar. Bunu mümkün kılan şey planlı olmak diye düşünüyorum. Her zaman bir planınız olmalı ve gerçekten Barış Özcanın da dediği gibi zinciri kırmamak lazım. Açıkcası ben yapamıyorum. O nedenle kendim için hedeflediğim birçok şeyi yapamadım. Kısaca aşağıdakileri not ettim kendim için izlediğim filmler ve kitapları yazdım sürekli. Not ettim yani kendim için zamanı geldiğinde paylaşmak için.

Filmler

Mesela şağıdaki filmleri izleyebildim bu sene. Hepsi çok güzeldi gerçekten tavsiye ederim. Ben çok az film izleyen biri olarak bu sene yeterince izledim diye düşünüyorum. Çünkü zaman….. evet zamanım çok az. Fakat şu son Recep İvedik 6 için harcadığım zaman boşa gitti mesela 🙂 hiç tavsiye etmem. Neyse ki, sadece film izlemek için değil güzel insanlarla birlikte vakit geçirmek için planlanmış bir sinema keyfiydi ve o yüzden listeye aldım. Yoksa Recep İvedik serisini kesinlikle sevmiyorum. Zevk meselesi sonuçta onu da kabul ediyorum.

The internship ( 2013 )
The Shawshank Redemption (1994) – geç olsun güç olmasın ))
The Foreigner (2017)
Chernobyl (2019)
Deep Impact (1998)
Captive State (2019)
Aladding (2019)
Avengers 4 Endgame (2019)
The Infinity Project (2018)
7. Koğuştaki Mucize (2019)
Recep İvedik 6 (2019) (malesef izledim)

Kitaplar

Kitap okuma güzeldir, ama tekrar söylüyorum plansız biriyim ve o yüzden sanırım herşeye zaman ayırmak zor oluyor.

Azerbaycanca Onqaku ve  Kvan , Türkçe ise Genç bir işadamına ve Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk (tam bitmedi ama) kitaplarını okuyabildim.

Gittiğim ülkeler

Yazın iş arkadaşlarımla Kuşadasında dinlendim. İlk kez kendime zaman ayırıp bir hafta bile olsa dinlenebildim. Çok iyi geldi diyebilirim. Mutlaka her sene yapılmalı. Bilgisayar karşısında çok zaman harcıyoruz ve dinlenmeye ihtiyacımız var. Buarada 5 sene İzmirde öğrenciliğim geçti ama bu sene ilk kez EFES-e gittim, bir de kuşadasında Scuba diving yaptım süperdi tavsiye ederim 🙂

Bu sene daha önceden kendime belirlediğim her sene gitmediğim bir ülkeye gitme hedefini gerçekleştirebildim. Ukrayna/Kiev – JsFest 2019-a katıldım, güzeldi. Kiev ile ilgili paylaşım yapmıştım buradan okuyabilirsiniz.

 

Yeni teknolojiler

Vue.js kullanmaya başladım çok eğlenceli :). Gerçekten freelance işlerinizde hatta büyük projelerinizde kullanmanızı tavsiye ederim. Henüz başlangıç seviyesinde kullanıyorum ama yarım kalan konuları da tamamlamak üzereyim. Bunun dışında React-a da ufak bir giriş yaptım. Kesinlikle yeni teknolojileri takip etmek gerekiyor. Ben zaman açısından ciddi sıkıntı çektiğimden hep geç kaldım ama yapacak birşey yok zararın neresinden dönersen kardır demişler 🙂

Yorum yapın..

isim yerine gerçek isim ve soyisim yazılmadan yapılan yorumlar kesinlikle onaylanmıyor bilginiz olsun.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


%d blogcu bunu beğendi: